PsicologiaObjectius SMART

24/10/2019

OBJECTIUS SMART

En el bàsquet en concret, i a la vida en general, a vegades tenim la sensació que ens falta motivació, i no tenim molt clar cap a on ens dirigim ni per què ho fem. En la gran majoria d’aquestes ocasions el problema ve derivat d’una falta d’objectius o de la mala selecció d’aquests. Segons la teoria de l’Establiment de Metes de Locke, no hi ha persones desmotivades, sinó que es tracta de persones sense objectius.

De la teoria de Locke extrèiem que és important tenir un objectiu, però el realment important és tenir un bon objectiu. Per això avui us plantegem una forma d’establir objectius perquè tant les jugadores, entrenadores, pares i mares pugueu establir o ajudar a establir objectius motivadors (“bons” objectius).

El sistema d’establiment d’objectius que utilitzarem és molt conegut per la seva facilitat de recordar-lo, per la seva simplicitat i perquè s’ha utilitzat tant en el món de l’esport com en el món empresarial. Es tracta del sistema SMART.

En què consisteix el sistema SMART?

Són cinc factors (un per cada lletra S-M-A-R-T) que ens permetran definir correctament els nostres objectius, de l’equip o de les nostres filles.

S – SPECIFIC (ESPECÍFIC):

L’objectiu ha de ser el més concret i precís possible, és a dir, no pot generar dubtes de quina és la finalitat ni que es pretén aconseguir. Pretén respondre a la pregunta de “QUE?”

M – MEASURABLE (MESURABLE):

Ha de ser una fita que podem mesurar, d’aquesta forma quan acabi l’objectiu podrem saber si s’ha complert o no. Com no sempre el nostre objectiu serà una mesura numèrica, hem de buscar la forma de quantificar-ho per fer-ho mesurable. Ha de respondre a la pregunta de “QUANT?”

A – ATTANAIBLE (ASSOLIBLE):

Hem de buscar un objectiu que sigui ambiciós, però que sigui possible. És important que no busquem un objectiu extremadament senzill ni complicat, ja que ens portarà a abandonar-lo o haver de replantejar-lo de forma imminent. Per això, ens podem preguntar a nosaltres mateixos si tenim les eines necessàries per aconseguir-ho, si algú ho ha aconseguit anteriorment o si algú ha estat a prop de fer-ho. Busquem resoldre la qüestió de “COM?”

R – RELEVANT (RELLEVANT)

Possiblement l’apartat més important de tots. El nostre objectiu ha de ser un fet que sigui significatiu per a nosaltres, ens il·lusioni arribar a aconseguir-ho i estiguem disposats a sacrificar-nos per fer-ho. Per això, és important que si ajudem a alguna jugadora a buscar el seu objectiu individual, sigui la mateixa jugadora la que decideixi la fita. Hem d’aconseguir obtenir el “PER QUÈ?”.

T – TIME-RELATED (TEMPORITZACIÓ)

Per posar-nos en acció necessitem saber del temps que disposem fins a finalitzar l’objectiu. Per tant, és molt important que establim una data de finalització i així evitem posposar les accions que hem de realitzar per arribar fins a ell.

La segona part, un cop escollida la data de finalització, o avaluació de l’objectiu, és dividir en petits espais de temps el nostre propi objectiu, amb la finalitat de crear petits objectius que ens acostin progressivament al nostre objectiu final. D’aquesta forma obtindrem feedback cada cert temps de com estem portant el nostre objectiu, ens permetrà readaptar-lo si estem lluny d’aconseguir-lo o si és poc ambiciós. Hem de respondre a la qüestió “QUAN?”.

Si aconseguim adaptar els nostres objectius a aquests cinc factors, aconseguirem objectius més interessants i motivadors.

Com a última consideració, és important que els objectius que ens plantegem, en la mesura del possible, depenguin únicament de nosaltres mateixos.

Posem un exemple per veure-ho més clar:

Una jugadora es planteja augmentar de 15 minuts per partit (temps mitjà actual que està jugant) a 23 minuts (de mitja) per partit al finalitzar la temporada. Podria trobar-se amb el problema que per molt que ella faci l’esforç i entreni dur, l’entrenador consideri que el seu rol no és tan rellevant o que hi ha companyes que també mereixen aquests minuts i en conseqüència, pot veure com l’objectiu no es compleix per factors externs a ella.

Una forma alternativa de plantejar-lo podria ser: Imaginem que es tracta d’una jugadora exterior, podria plantejar-se augmentar d’un 25% en triples (actual), a un 35% (final de temporada). I aconseguir finalitzar la temporada amb un +/- igual o superior a zero, respecte a les jugadores amb les quals s’emparella.

És possible que si aconsegueix aquests dos objectius, acabi jugant més minuts dels que disputa actualment, però es tractaria d’una conseqüència que no depèn d’ella, a diferència dels objectius que sí que depèn en gran manera del seu esforç i dedicació.

Ja tens un objectiu preparat?

Doncs som-hi!

Ferran Lanau

https://basquet.joviat.com/wp-content/uploads/2019/02/JOVIATtranspa-e1549990031332.png

Gràcies per visitar la pàgina web de Bàsquet Joviat, la secció esportiva de Fundació Joviat.

TWITTER

@BasquetJoviat@BasquetJoviat - 1 dia

✅RESULTATS ja disponibles al portal web!!

INSTAGRAM

CONTACTE

EMAIL:
coordinaciofemenijoviat@gmail.com

TELÈFON DIRECCIÓ TÈCNICA:
+34 653 387 604

ESCOLA JOVIAT

Visita la pàgina web de l’escola Joviat per obtenir més informació sobre l’escola, els cicles formatius que s’imparteixen o les diferents seccions que hi podeu trobar.

Llegeix la Política de Privacitat.