Cuida'tCom gestionem el post-partit?

17/10/2019

COM GESTIONEM EL POST-PARTIT?

Des de sempre ens han intentat inculcar una sèrie d’accions que cal fer després d’un entrenament/partit per acabar de finalitzar la nostra activitat física d’allò més bé; però és cert que la majoria de vegades no es compleix. Per això avui us proposo un treball actiu d’estiraments que caldrà implantar-lo com a rutina després de cada entrenament. Així doncs, agafats de la mà, el bloc de la part post-entrenament és tan important com la part pre-partit (com ja va parlar l’anterior setmana el meu company Adrià). 

En què consisteix la tornada a la calma? Farem referència al bloc d’estiraments quan parlem de tornada a la calma. Cal remarcar que l’objectiu principal d’aquest bloc és augmentar l’elasticitat dels nostres músculs (que és la qualitat d’una part tova a recuperar la seva forma un cop cessa la força al qual està sotmès), molt diferent a la flexibilitat, i recuperar el seu to habitual, i així, poder augmentar el rendiment esportiu. 

Els estiraments que es duran a terme per fer una bona parada son de tipus estàtic, per tant, serà una bona manera de disminuir la freqüència cardíaca i respiratòria, guanyar rang de mobilitat de les diferents articulacions que formen el nostre cos, augmentar l’elasticitat de la musculatura i prevenir (molt important!) possibles futures lesions. 

Els estiraments no són un treball que s’individualitzi per a cada persona, però si és cert que en el moment de fer-los, la jugadora veurà quin és el més indicat per a ella, però si algun no el troba còmode o bé li és dolorós caldrà que ho informi a la secció de fisioteràpia per a poder buscar una solució, modificació. 

INDICACIONS per poder fer uns estiraments de qualitat i beneficiosos:

  • Els estiraments no han de ser dolorosos. Tan sols hem d’arribar en el punt que notem tensió de la zona a estirar i ens hem de quedar allà, si veiem que tenim dolor, haurem de modificar la postura. 
  • Els estiraments han de durar uns 15-20 segons per cada múscul. És a dir, si estirem un quàdriceps, estarem 20 segons per la cama dreta i 20 més per la cama esquerra. 
  • És molt més efectiu estirar múscul per múscul. Els estiraments que son globals per tot el cos no ens seran tan beneficiosos.
  • Inclús podem fer els estiraments els dies que no tenim partit/entrenament, per així mantenir l’elasticitat, afavorir el rendiment i augmentar la qualitat de la nostra salut.
  • Hem d’intentar fer els estiraments sempre, no val a dir que estem molt cansats, recorda que estirar serà una bona manera de poder relaxar-te. 
  • Quan estiguis realitzant els estiraments NO T’OBLIDIS de respirar amb normalitat, molts cops perdem el control de la respiració i estirem amb fase d’apnea (aguantant l’aire). 

No t’oblidis d’estirar la part del sistema respiratori. Cada cop que acabis de fer la sèrie d’estiraments, respira 5 vegades profundament. Agafant aire pel nas, aguantant-lo 3 segons i deixant-lo anar per la boca lentament. 

CADA ESTIRAMENT ESTÀ EXPLICAT I FOTOGRAFIAT EN EL PDF ADJUNT

Blanca Plana Vila

https://basquet.joviat.com/wp-content/uploads/2019/02/JOVIATtranspa-e1549990031332.png

Gràcies per visitar la pàgina web de Bàsquet Joviat, la secció esportiva de Fundació Joviat.

TWITTER

@BasquetJoviat@BasquetJoviat - 1 dia

✅RESULTATS ja disponibles al portal web!!

INSTAGRAM

CONTACTE

EMAIL:
coordinaciofemenijoviat@gmail.com

TELÈFON DIRECCIÓ TÈCNICA:
+34 653 387 604

ESCOLA JOVIAT

Visita la pàgina web de l’escola Joviat per obtenir més informació sobre l’escola, els cicles formatius que s’imparteixen o les diferents seccions que hi podeu trobar.

Llegeix la Política de Privacitat.